Povestea mea

Cristina Iancu specialist in nutritie iasi romania


Am absolvit studiile universitare în domeniul farmaceutic, urmate de studii postuniversitare de masterat și doctorat în cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași, însă pe parcursul acestui drum academic s-a născut dorința de a evolua și de a aborda un alt domeniu complementar. Pe scurt… dorința de a face și „altceva”.

Acest „altceva” a fost dificil de găsit deoarece habar nu aveam ce, însă, mereu am considerat că organismul uman este o minune și un mister. M-a fascinat mereu cum o moleculă de ADN poate controla și influența întregul organism.

După discuții și sfaturi îndelungate, când la întrebarea „ce îți place să faci?” aveam doar răspunsuri care nu mă mulțumeau, s-a născut altă întrebare „Ce îți este dificil să faci?” și imediat am răspuns „Să gătesc!” apoi m-am gândit de ce îmi este dificil să fac asta și pentru cine.
 
Răspunsul a venit iarăși foarte repede „pentru mine îmi este dificil să gătesc!
 

Aceste răspunsuri, împreună cu tot chinul curelor de slăbire pe care le-am ținut toată viața, au conturat acel „altceva”. Astfel încât m-am înscris la masteratul de „Studii nutriționale” în cadrul UBB Cluj, unde am înțeles partea științifică al acestui vast subiect.

În tot acest timp am început să îmi pun și întrebări de genul „Cine sunt eu?”, „Care este scopul meu?”, „De ce mi se întâmplă mie?”, „De ce nu poate fi ușor?”

Clar, toate acestea, m-au condus pe drumul către interiorul ființei mele, drum pe care îl parcurg și acum cu mare drag.

Astfel încât și capitolul „nutriție” a fost pus sub semnul întrebării, realizând ulterior, că toată lupta cu kilogramele în plus poate fi câștigată doar dacă ne cunoaștem și ne acceptăm corpul. Așa am ajuns să parcurg programul de trainer în nutriție ayurvedică condus de Dr. Deepak Chopra.

De la farmacie la nutriție​

Pe parcursul programului cu Dr. Deepak Chopra am realizat cât de important este să ne ascultăm corpul, care ne comunică continuu ce are nevoie și ce nu, care știe ce îi aduce un plus de energie și ce poate fi toxic pentru el. Doar trebuie să înveți să îl asculți. Când mintea și corpul sunt în armonie, toate kilogramele în plus se topesc.
Simplu nu?

Certificată în Nutriție ayurvedică

Dr. Deepak Chopra

Master Studii Nutriționale

UBB Cluj

Master și Doctorat în Farmacie

UMF „Grigore T. Popa” Iași

Diplome și certificări